zondag 30 maart 2014

Afrikhaya guesthouse - St. Lucia

Zaterdag 29 maart.

Op tijd opgestaan, alles ingepakt en gegeten. Mijn maag en darmen zijn behoorlijk van streek en ben ontzettend moe. Sjef had er gateravond ook al last van, dus waarschijnlijk iets verkeerds gegeten. Tijdens de rit uit Imfolozie nog 2 neushoorns op de weg gezien en later vanaf de doorgaande weg konden we er ook nog 2 zien staan. Op weg naar Richards Bay om onze huurauto op te halen, waarna Erik doorrijdt naar Durban om een weekje naar Nederland terug te gaan om o.a. Een rechtszaak bij te wonen voor veel te snel rijden, 185 km per uur, waar 100 is toegestaan!
De afhandeling met de huurauto verliep vlot, alle spullen overgeladen en afscheid van Erik genomen. De rit naar St. Lucia duurde ongeveer een uur. De Guesthouse was snel gevonden en we werden hartelijk ontvangen door Joyce, de Nederlandse eigenaresse. Ze gaf veel informatie over wat er allemaal te belevn is in en rond dit dorp, waarna we naar de kamer werden gebracht. Een werkelijk prachtige kamer met geweldige badkamer. Heerlijk luxe, na de toch wel primitieve tenten van de afgelopen 2 dagen. Spullen naar de kamer gebracht en met de auto het stadje gaan verkennen. Daar waren we snel mee klaar en aan het einde van een weg richting strand hebben we geluncht met uitzicht op het water met verschillende nijlpaarden. Na de lunch bij het zwembadje gaan liggen, Sjef ging erin, maar ik vond het te koud. Heerlijk in bad gelegen en mijn haren eens goed gewassen, want die voelen al een hele tijd aan als stro. Hier kan ik tenminste ook weer een föhn gebruiken om er toch wat model in te krijgen. In het stadje wat gaan eten, maar ik voelde me toch niet helemaal lekker, dus weinig gegeten (niet erg voor een keertje) en vroeg naar bed. Sjef ging op ons terrasje nog een sigaartje roken en wat lezen.

 

Zondag 30 maart.
Vanochtend heerlijk ontbeten, ik heb er nu weer van kunnen genieten. Nog een poos met de Joyce en Marcel over vanalles m.b.t. Zuid-Afrika gesproken.
Vandaag het iSimangaliso Wetland Park bezocht, ook één van de natuurreservaten van Zuid-Afrika. Het landschap is zeer afwisselend, bossen, duinen, meren etc. Mooie stukken natuur gezien en ook verschillende  dieren, niet zo spectaculair, maar een hele mooie dag. Ook nog even op het strand bij Cape Vidal geweest, zelfs even in de Indische Oceaan! Een heerlijke temperatuur, maar wel erg wild. Hoge golven en een erg trekkende zee. Sjef is nog een stukje langs de zee gaan lopen, terwijl ik lekker in de schaduw zat. We konden er douchen, ons omkleden en naar het toilet. Prima voorzieningen allemaal. Het zat er dan ook vol met hele families Zuid-Afrikanen, die volop aan het braaien waren.

 

 

  
 Daarna aan de terugweg begonnen en tegen de schemering op een weg gaan staan wachten, want daar konden wel eens luipaarden oversteken.
Jammer genoeg, niets gezien. bovendien kregen we honger en zijn lekker gaan eten in het stadje. Daar volgde wel een verrassing, nl. een nijlpaard dat al grazend voorbij kwam. 'S Avonds nog lekker op ons eigen terrasje een kopje koffie en een glaasje wijn gedronken.
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten