zaterdag 29 maart 2014

Mpila, dag 2


Vrijdag 28 maart.
Vannacht geen enge geluiden gehoord, toch nauwelijks kunnen slapen. Vanochtend een beetje regen gehad en het is nog steeds vrij fris. Na het eten in de auto gestapt voor een rondje door het Imfolozie wildreservaat. Net voorbij de uitgang kwamen een groep bavianen tegen. Wat een lelijke beesten zijn dat toch, dus snel verder. Na een half uurtje rijden zagen we een hyena op de weg voor ons, die ging aan beide kanten van de weg de struiken in, maar kwam er weer uit en stak telkens de weg over. Nu dus bij daglicht kunnen bekijken! Verderop zagen we een hop (vogel), wrattenzwijnen, gieren en gnoes. Daarna een groepje van 4 witte neushoorns. Terwijl we daar stonden te kijken, vertelde iemand dat er een km verderop wilde honden te zien waren, wij daar weer op af. En inderdaad een groepje van een stuk of 8 wilde honden lagen in het gras. Er zatniet veel beweging in, dus ze zullen al wel een goed maaltje gehad hebben. Daar werd verteld dat een stuk verder leeuwen te zien waren. Ook die gevonden, 3 mannetjes die er ook erg lui bij lagen. Bij een uitkijkplaats even zitten lunchen met onze eigen boterhammetjes, terwijl 4 wrattenzwijntjes rondliepen bij een poeltje en een gnoekwam drinken. Op de route terug naar het kamp nog veel gnoe's, zebra's en giraffen gezien. Bij een volgende "hide" (uitkijk plaats) zagen bij het uitstappen uit de auto al een olifant lopen. Het uitzicht vanuit de hide was prachtig, een diepe poel met rotsblokken en bergachtig terrein. Terwijl we daar zaten kwam de olifant langzaam naar het water toe gelopen en begon te drinken. Iedere keer spoot hij het overtollige water weer uit zijn slurf, komisch om te zien. Een prachtig plekje. We dachten dat dit het zou zijn tot er ineens een grote leeuwin op de weg stond, even later gevolgd door 2 jonge mannetjes. Volgens Erik was de leeuwin op jacht en volgden de 2 jongen haar daarom steeds. We hebben zeker 10 minuten achter en naast de leeuwen gereden, geweldig om ze van zo dichtbij te zien. Het was een ongelooflijke mooie dag met alle dieren die we gezien hebben. Helaas geen cheetah gezien en de luipaarden in Kruger waren wel heel ver weg, maar voor de rest ontzettend veel.
 

 

 

 

 

Na deze enerverende tocht, maar even rustig bij de tent gaan zitten, voordat de braai weer aan gaat. Ben benieuwd of de hyena's weer langs komen.
Het duurde wat langer voordat ze er waren, maar ook nu weer 2 hyena's die eens kwamen kijken of er nog wat te halen viel. Wat een imposante koppen hebben ze en een gebit dat zo sterk is, dat ze alle botten zo door kunnen bijten. Ik ben blij dat er een hekje bovenaan het trapje zit!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten