zondag 23 maart 2014

Swaziland

Zaterdag 22 maart.
Alles weer ingepakt en ingeladen en op wegnaar Swaziland voor de komende 2 dagen. De rit verliep, na wat wegwerkzaamheden in Zuid-Afrika, vrij vlot. De grensformaliteitengingen bijzonder snel, niemand voor ons en de dames en heren douaniers werkten allemaal mee. Na het betalen van de tol (omgerekend €3,50) mochten we Swaziland in. De wegen zijn beter dan in Zuid-Afrika, dus konden we goed doorrijden. Rond 1 uur kwamen we aan bij de Mantenga Lodge in de buurt van Mbabane, de hoofdstad. In een prachtige tuin staan de kamers in groepjes bij elkaar. We kregen zelfs een upgrade naar een luxere kamer met een groot balkon dat grenst aan de boomtoppen. Even de spullen naar de kamers brengen en een hapje gaan eten in het restaurant. Daarna wat rond gaan rijden in de omgeving en al snel zagen we alle kraampjes van de Swazi vrouwen, die er souvenirs proberen te verkopen. Het is jammer genoeg allemaal dezelfde rommel, dus dat hadden we snel gezien. Onderweg zagen we nog een leuk geschilderde bushalte, waar Erik even in ging zitten, zie foto. Na dit tochtje lekker bij het zwembad gaan liggen, totdat ik door vele aapjes weg werd gepest. Op het balkon de foto's en verslag bijgewerkt. 
 

  


  

Heerlijk gedineerd bij het restaurant, een specialiteit van hier, dunne reepjes beef in een marinade en dan geflambeerd.

Zondag 23 maart.
Al vroeg wakker door rennende apen over het dak. De ligging tussen de bomen is erg mooi, maar dit is minder. Eerst een dreun, dan springt er een aap op het dak en dan rennende voetjes. En dat een keer of 20. In ieder geval op tijd klaar en gegeten voor een rondrit via de Mantenga watervallen naar het Mlilwane Game Reserve, één van de wildparken van Swaziland. Het is een klein park, waar je kunt wandelen en mountainbiken, dus er zitten geen gevaarlijke dieren, behalve de krokodillen, maar die blijven toch bij het water. Met Erik z'n 4x4 naar een bergtop gereden, met een mooi uitzicht, maar soms hele slechte weg. Daarna naar Reilly's Rock Lodge gereden, waar prins Bernhard regelmatig logeerde. Een authentieke lodge, in oud-Engelse stijl ingericht. Heel bijzonder. Daar wat gedronken en rondgekeken. Er stond zelfs nog een kerstkaart die Bernhard hen ooit heeft gestuurd.
Onderweg naar de uitgang nog verschillende antilopen gezien, de roan, hartebeest en springbok.
Terug bij de lodge wat gaan eten en gezwomm
 

 

 


1 opmerking:

  1. Nou dat zijn prachtige foto's Marleen. Nu komen er ook nog van mooie Zulu meisjes die Sjef aan het masseren zijn vertelde je. Ik wacht in spanning af. Het is in Nederland wat kouder geworden en men spreekt al van natte sneeuw. De temperatuur is ongeveer 1 tot 4 graden dus niet echt warm. De winterjassen zijn weer uit de kast gehaald. Jullie zijn ongeveer op de helft want volgende week komen jullie al weer terug. Als je over de helft bent gaat het aftellen heel snel. Dat gevoel ik heb ik in ieder geval. Je berichten via internet komen heel goed binnen en het is leuk te lezen dat het goed met jullie gaat. Vanavond komt Johanna een bakje koffie doen met Fons. Dat is ook gezellig. Dat je in Zuid Afrika ook van die rot apen hebt. Ik dacht die hebben we alleen in Nederland. Hier is men in de ban van de Nucleaire Top Conferentie waar heel veel regeringsleiders in Den Haag bij elkaar zitten om wat te eten en zo. Heel Den Haag is een vesting en afgesloten voor mensen die er niks te maken hebben. Wel een goede PR krijg je daardoor. Nou ik ga even koffie drinken beneden want het is inmiddels al weer 10.45 uur. Doei, geniet ze en pas op dat je niet door de zon te hard bruint.

    BeantwoordenVerwijderen