dinsdag 25 maart 2014

Tembe Elephant Park


Maandag 24 maart.
Rond half 10 vertrokken uit de Mantenga Lodge. Het eerste stuk was nog vrij druk, maar later verliep de reis voorspoedig. Bij de grens Swaziland - Zuid-Afrika was het iets langer oponthoud dan op de heenreiis. Een stukje verder wist Erik een slager die alleen wild verkocht, impala, kudu etc. vacuĆ¼m vepakt en allerlei soorten billtong, gedroogd, gekruid vlees. Vast wat gekocht voor ons verblijf in Hluhluwe, want daar moeten we zelf voor ons eten zorgen.
Even voor half 2 kwamen we in Tembe aan. Erik werd er aller hartelijkst ontvangen, net als wij trouwens met een welkomstlied door het personeel.
 

Na de incheck formaliteiten werden we naar onze tent gebracht, zo'n 300 m verder midden in de bush. Een grote tent met ruime wasgelegenheid en buitendouche. Erik z'n tent staat hier vlakbij. Daarna was het tijd voor de lunch, een heerlijke burger en aansluitend onze eerste game drive. Niet heel veel dieren gezien, aan het einde even een leeuw, maar het was eigenlijk al te donker.

 

 

 
Toen we terug kwamen in de tent stond er een mand met fruit en een fles bubbels klaar, als attentie voor onze 30ste trouwdag. Was wel in december, maar dat weten ze hier niet ;-)
Nog even gaan douchen, hoewel het licht steeds uitviel en het dus pikdonker was buiten. Sjef heeft met een zaklamp toch maar even op wacht gestaan. Erik kwam intussen ook langs en daarna naar de diner area, waar al een kampvuurtje brandde en de tafels sfeervol waren gedekt. We zaten aan tafel met een paar rangers, dus voor Erik was dit vooral leuk. Tijdens het eten kregen we bezoek van 2 bushbabies, een soort aapjes, die gevoerd/gelokt werden met ananas. Leuke beestjes, had ze nog nooit gezien. Na het diner ging iedereen rond het kampvuur zitten en vertelde Tom, de manager, wat moppen en hebben wij een lekker glaasje zuid-afrikaanse champagne gedronken. De wandeling in het donker terug naar de tent vond ik behoorlijk eng en leek erg ver, gelukkig niets gezien of gehoord.
 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten