maandag 17 maart 2014

Dag 2 en 3 bij Kurhula Lodge


Zondag hebben we een echte rustdag gehouden. We hebben al zoveel gezien en gereisd, even een dagje relaxen aan het zwembad en bij de rivier. De temperatuur is wel hoog, ruim 30 graden, dus een verkoelende duik in het zwembad is heerlijk. In de namiddag een uurtje door het reservaat rondgereden en enkele dieren gezien, zebra's, waterbokken en een varaan. 's Avonds hadden we een echte Zuid-Afrikaanse braai met boerewors, kuduburger, steak, salades etc. Het bleef de hele avond heerlijk warm, dus lekker buiten gezeten onder de volle maan.
 
 

Maandag 17 maart.
Na een heerlijk ontbijt, vertrokken om de omgeving wat te verkennen. Na een weg vol enorme potholes kwamen we bij de Amarula Lapa, een informatie centrum over het heerlijke drankje, een crème likeurtje. Buiten een film de boom en vruchten was er niet veel te beleven, dus alleen maar een fles gekocht voor de komende avonden.
Vanmiddag hebben we een bezoek gebracht aan het Moholoholo opvangcentrum in de buurt van Hoedspruit. Hier worden allerlei dieren opgevangen, die gewond zijn geraakt door strikken, verweesde dieren of overtallige dieren. Na een uitgebreide uitleg werden we langs een aantal kooien geleid en hoorden nog veel wetenswaardigheden. Maar het ging natuurlijk om de foto's die gemaakt konden worden. We hebben allerlei roofvogels en gieren gezien. Daarna ook de spectaculairdere dieren, zoals leeuwen, luipaarden en hyena's. Het was mooi en interessant, maar ontzettend warm, dus blij dat de auto met airco weer in konden. Tijdens de terugtocht naar Kurhula hebben in het reservaat, in de schemer, nog veel dieren gezien, impala's, kudu's, uilen, een jakhals en een black mamba, de gevaarlijkste slang van Afrika. 
Het diner was weer erg smaakvol, o.a. bobotie, een Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met een eigen inbreng van Kim. Heerlijk gegeten, helaas onze laatste avond hier alweer.
 

 


1 opmerking:

  1. Hallo zeg wat een gevaarlijke ondernemingen allemaal bij die wilde dieren. Zwarte mamba's zijn inderdaad heel gevaarlijk vooral in het donker. Dan zie je ze namelijk niet. Verder is het natuurlijk net een dierentuin als je naar beestjes in kooien aan het kijken bent. Misschien een idee om een keer naar Artis te gaan. Het weer is hier redelijk. Vandaag 17 graden en morgen ongeveer 20 graden. Vandaag in het teken van de raadsverkiezingen en vanavond ga ik even naar het gemeentehuis voor de uitslag. De kippen zien er goed uit en het huis stond er gisteren nog, dus geen zorgen. Het is wel leuk om te lezen waar jullie allemaal zijn en wat jullie allemaal zien. Je moet er van genieten want het is zo weer 4 april. Deze week bij Johanna geweest want die laat je blog mechanisch voorlezen. Raar hoor Marleen als een man jouw tekst leest. haha. Nou ik ga even stemmen en dan hoor ik je wel weer als je internet hebt en uit de bush bush bent. groeten van Ans.

    BeantwoordenVerwijderen