zaterdag 29 maart 2014

Mpila - Hluhluwe Imfolozie

Met het openen van de tentflappen kreeg ik ineens een gemene prik van iets, bleek het een schorpioen te zijn. Pijnlijk, maar waarschijnlijk niet giftg.
 

Na een laatste ontbijt in Tembe, afscheid genomen van deze geweldige lodge met zijn vriendelijke mensen. Onze koffers werden bij de tent opgehaald en op traditionele wijze naar de auto gebracht. Dat waren koffers van 23 en 26 kg.! De rit richting Hluhluwe verliep prima, een goede weg en weinig verkeer. In Hluhluwe gepind (alweer!) en boodschappen gedaan voor de komende 2 dagen. Daarna wat gegeten in Protea hotel, een club sandwich van misschien wel 8 sneetjes brood en frites, dat was een beetje veel van het goede. Verder richting het wildreservaat Hluhluwe Imfolzie. Na het inchecken door het deel Hluhluwe gereden over een zeer slechte weg, vol potholes. Onderweg toch wel wat dieren gezien o.a. giraffen en meerder witte neushoorns. Vooral die laatsten waren de moeite waard, want die hebben we nog niet zoveel gezien. Midden door het reservaat loopt een verbindingsweg, die weg is meteen de grens tussen de 2 delen. In het Imfolozie deel ook nog verschillende neushoorns gezien voordat we in het Mpila camp aankwamen. Alle nodige gegevens ingevuld en op weg naar onze tenten. Op een verhoogde vlonder staan 2 tenten met ieder 2 bedden en een badkamer, die laatste is rondom met bamboe stengels bekleed, verder niets! Tussen de 2 tenten kom je via een trapje bij een keukentent, voorzien van alle apparatuur. Beneden staat een braai klaar. Alles even uit de auto gehaald en ons geïnstalleerd.

 

 

Het vuur aangemaakt en de impalasteaks en kuduworst erop. Met champignons en maïskolven van de braai en komkommer en tomaat een heerlijk maaltje. Erik was echter nauwelijks boven op het trapje met z'n vlees of er kwamen 2 hyena's uit de struiken. Die hadden dus af zitten wachten tot iedereen bij de braai weg was en kwamen eens kijken of er nog wat te halen viel. Best eng, maar de bewoners van dit kamp krijgen vaak hyena's op bezoek, dus we waren gewaarschuwd. Natuurlijk vlogen onze botjes richting hyena's, wat officieel niet mag, maar iedereen waarschijnlijk doet. Een heel bijzondere maaltijd dus. Na het eten zagen we nog steeds af en toe een hyena bij de braai rondsnuffelen. Hopelijk wordt het vannacht niet eng. Om 10 uur gaat de elektriciteit uit, dus wordt het pikdonker. We zorgen dan ook dat we er voor die tijd inliggen. Vanavond was het overigens voor de eerste keer zo fris, dat we een lange broek en vest aan moesten trekken.
 

  


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten