zaterdag 15 maart 2014

Kurhula Wildlife Lodge

Gisteravond is Erik dan toch gearriveerd met zijn auto. Wat goed om hem na al die maanden weer te zien.
Vanochtend vertrokken richting Krugerpark. Het eerste stuk over de snelweg verliep uitstekend, maar daarna kwamen we op een stuk van tientallen kilometers met enorme potholes in de weg, waarschijnlijk mede veroorzaakt door de vele regen die gevallen is.
 
Na een rit van ruim een half uur over een vrijwel onbegaanbare weg vol stenen en kuilen kwamen we aan bij onze lodge voor de komende 3 nachten, de Kurhula Wildlife Lodge, gerund door een Nederlands stel, Kim en Sander Verburgh, sinds een jaar of 5. De lodge is prachtig gelegen aan de Olifantsrivier, met een schitterend uitzicht vanaf de veranda's bij de kamers en vanaf het terras en het zwembad. Na een korte rondleiding hebben we ons eerste glaasje Zuid-Afrikaanse wijn geproefd en kwam Kim met een zelfgemaakte taart voor Sjef z'n verjaardag. Wat een leuke geste en hij smaakte heerlijk!
 


 

 

Hierna een frisse duik in het zwembad genomen, terwijl we de capriolen van een stuk of 10 aapjes konden volgen. Intussen is het donker en zitten we op ons terras met de geluiden van krekels en de snelstromende rivier op de achtergrond. Ik denk dat we het hier de komende dagen wel uithouden ;-)

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er goed uit Marleen,dat is wel vol te houden.
    groetjes adrie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Sjef. Van harte gefeliciteerd met je 60e verjaardag. Zo in het zwembad zie je er wel heel erg jong uit. Fijn dat moeder haar verloren zoon weer gevonden heeft. Ze zeggen dat die gaten in de weg van de regen komt maar die zitten er gewoon altijd in. Puntje onderhoud denk ik. Zal mart Wijnen wel een keer langs sturen die regelt dat wel. Verder is het natuurlijk prachtig weer. Blijf maar gewoon een tijdje op die lodge als het goed bevalt. Leuk dat er wat apen rond lopen, dan heb je toch een beetje het idee dat je in het buitenland zit. Waarom hebben jullie al die oude gordijnen langs het bed gehangen? Dacht je dat dat zou helpen tegen de luipaarden? Oh nee nou zie ik het. Het is een visnet want er zit een knoop in het midden. Jullie moeten voor je eten diner zorgen aan die rivier. Wat is een cruise dan toch luxe he. Die krekels maken wel een klere herrie en dan komt er van slapen niet veel. Ik neem aan dat Eric zijn tentje heeft meegebracht om te slapen. Die is daar aan gewend namelijk. Nou leuk wat foto's gezien te hebben van een jeugdige jarige. Nog even en hij doet met de Olypische Spelen mee. Genieten hoor en laat iedereen maar kltsen op dit blog, die zijn gewoon jaloers. Tot vanavond.

    BeantwoordenVerwijderen