vrijdag 21 maart 2014

Die Nasionale Krugerwildtuin

Of het Krugerpark. Op dinsadgochtend 18 maart, met weemoed afscheid genomen van Kim, Sander en stagiare Lieke. Bij de rivier nog even een nijlpaard ontdekt en na wat laatste blikken op de prachtige omgeving en comfortabele lodge was het tijd om te vertrekken. In Phalaborwa geld gepind, boodschappen gedaan en getankt. Daarna richting de gate van het Krugerpark.

Via een mooie route over allerlei binnenweggetjes gereden, dat kan met de 4x4 Discovery Landrover van Erik. Niet veel speciale dieren gezien, wel aparte vogels, die Erik zowat allemaal bij naam kent.

 
Enorme spinnen met gele spinnenrag, die we niet kapot kregen, zoals deze op onze vooruit!

 

Bij de Letaba rivier genoten van de wijdse uitzichten. Na de afslag naar ons bushcamp voor de komende nacht zagen we 2 oude buffels ieder in een eigen poeltje.

 

 

Een stukje verder kwamen we uit bij een enorme baobab, de stam was breder als de auto lang is.
Bij het bushcamp aangemeld en we konden meteen naar het huisje in Shimuwini bushcamp, dat pas weer 1 dag open is na de wateroverlast van de enorme hoeveelheden regen van enkele weken geleden. Het lag prachtig met uitzicht op de rivier. Ruimte genoeg, maar wel behoorlijk verouderd. Alle spullen uit de auto gehaald en even rond gaan kijken. Bij het voorbereiden van de braai, kwamen we erachter dat er geen warm water en geen gas is. Balen, wat een slechte service! De braai smaakte verder prima en voor en het eten kregen we bezoek van een grijze duiker, een heel klein hertje, dat brood uit onze handen kwam eten. Na het eten nog lekker buiten op het terras gezeten en voor het slapen gaan maar even een koude/lauwe douche genomen, om toch wat van de hitte af te spoelen.

Woensdag 19 maart.

Na een koude douche en een lekker baantje zwemmen, vroeg aan het ontbijt en weer alles ingeladen. Onderweg naar ons volgende restcamp in Kruger, Olifantscamp. Het eerste stuk moest ik rijden van Erik, dat is wel wennen, stuur rechts, links schakelen, links rijden en een grote jeep. Gelukkig is het heel rustig in het park en mag je toch niet hard rijden, dus dat lukte wel. Bij het Letaba restcamp het museum bezocht,  dat gaat over alle grote, oude olifanten die in Kruger geleefd hebben met enorme slagtanden. Even koffie gedronken en verder op pad. Niet veel dieren meer gezien, het is tè groen en er staat overal water. Gelukkig nog wel enkele giraffen.
Het Olifants Restcamp ligt prachtig, hoog boven de loop van de Olifantsrivier. We hebben een geweldig uitzicht vanaf onze buitenkeuken/zitkamer/veranda. Op de slaapkamers is airco, dus we kunnen weer lekker koelen! Het blijft erg warm, vandaag ook weer 34 graden.

 

Alle spullen weer uit de auto gehaald en wat gegeten, de boerewors die nog over was van gisteravond met brood en tomaatjes. Na het eten even het park gaan verkennen, het ziet er netjes en verzorgd uit. Ook een ruim gesorteerde winkel met etenswaren en de nodige souvenirs en het restaurant zagen er goed uit. Vanaf een uitkijkpunt zitten genieten van het uitzicht en de rest van de middag wat zitten rondkijken vanaf ons terras. Rond een uur of 5 nog even naar een uitzichtspunt een stukje verderop gereden voor een erg indrukwekkend uitzicht op de Letaba rivier. Terug in het camp zijn we gaan eten in het restaurant, een flinke steak met verse groente en frietjes. Na het eten nog even op onze veranda gezeten, maar het was eigenlijk nog steeds te warm, dus lekker op bed gaan liggen lezen in de koele slaapkamer.

Donderdag 20 maart.

Vanochtend tijdens het ontbijt nog even genoten van het prachtige uitzicht op de Olifantsrivier. Daarna alles inpakken en weer op weg. Vandaag hebben we een lange rit, ruim 180 km door het Krugerpark voor de boeg. Het lijkt niet ver, maar met een maximum snelheid van 50 km per uur en de nodige stops om naar wild te kijken, gaat het een lange dag worden.
Nog maar nauwelijks op weg en daar stond de eerste olifant een boom te slopen, er zouden nog meerdere olifanten volgen. Allerlei mooie en aparte vogels gezien, waaronder een sekretarisvogel en een bijeneter. Impala's, gnoes, zebra's, waterbokken en struisvogels waren de wat grotere dieren. Enorme kuddes buffels met hele kleine kalfjes 2 neushoorns en 2 luipaarden. Van de laatste helaas maar een glimp bij zijn prooi en de andere zat heel ver weg in een boom. Dankzij Erik z'n goede camera met 50x zoom hebben we er toch foto's van! Ook heel mooi, was een jonge hyena, die stilletjes aan de kant van de weg zat en gewoon bleef zitten terwijl wij volop foto's konden maken.
Het was dus een prima dag met veel bijzondere dieren.

 

 

 

 

Tegen 5 uur in de middag kwamen we bij ons volgende adres aan, Buckler's Africa, een selfcatering lodge aan de Crocodile River.

1 opmerking:

  1. Hoi Marleen
    weer een mooi verslag van jullie reis , het ziet er allemaal mooi uit ,maar mij te warm hoor.Groetjes tot de volgende mail.

    BeantwoordenVerwijderen